Kennel Nordblick

Senaste inläggen

Av Linda Erikson - 24 januari 2012 08:53

Ja så kom då snön och kylan tillslut. Det blir ju lite ljusare och djuren mycket renare.  

Det märks att både hästar och hundar tycker att det är skönt och Simon förstås.

Vox i snön

 Triton är så duktig med valparna . Fast han är som en stor valp själv, så är han snäll, leker fint och kampar med dom.

Bus Triton!

 


På torsdag ska jag och hälsa på Lotta på kennel Alex. Jag ska titta på Riddes fina babysar!!!! Det ska bli så kul att se dom!

Jag är jättenöjd med valparna efter Pinglan och Terry. Lottas kull är efter Ridde och Terrys kullsyster , ska bli kul att se om valparna liknar varandra.

Här en bild från när de var yngre

Riddes barn 
      

Av Linda Erikson - 6 januari 2012 23:22

I dag har det äntligen blivit fint väder. Jag började med att rasta hundar sen gjorde jag i ordning Jabeque. Vi hade en jättemysig tur. Så uppfriskande. När jag kom tillbaka var det att ta itu med mockning. Johan och Elisabeth kom hit och vi skulle försöka ta foto på lite vovvar. 

Man får passa på när vädret tillåter och så får man skynda sig när solen står högt sådan liten stund på dagen. 

Nordblicks Romero 12 månaderSedan vill jag även presentera Vox von der Holledau  som kommer att finnas hos oss till avel. 

Han är efter SchH III, VA 3 Negus vom Holtkämper See (hd normal) och SchH I Engel von Aurelius (hd normal, e: Vegas du haut Mansard). Vill du veta mer om Vox stam klicka här.

Vox har hd och ed normal och zw: 76

Det kommer att komma fler foto inom kort. Här är i allafall någon huvudbild

Vox von der Holledau

 Halv fyra hade vi bokat ridhuset för lite lydnadsträning. Idag var Annica också där med sina flickor. Vilket var väldigt nyttigt för "småpojkarna" Triton och Romero. Svårt att koncentrera sig lika bra med fina brudar runt sig 

Hem laga mat sen fick det bli TV kväll med Mission Impossible.

Annica, Mynta, Elisabeth Och Indy

   

Av Linda Erikson - 4 januari 2012 08:49

Ja då var jul och nyårs firande över och snart är det vardag igen. Jag känner mig dock inspirerad över planerna 2012. 

Valparna började levereras nyårsdag. Det ska bli så spännande att se vad det blir av dom. Triton och jag har kommit igång med vår träning ,vilket är väldigt kul.

Som det ser ut nu kommer det att bli en "träningshelg" även i år. Om allt går som jag tänkt kommer vi att ta in en väldigt duktig figurant 

Då kan jag nog dra runt det själv utan att vara beroende av att Stefan är hemma från jobb. Det är dock en del att göra i samband med en sådan helg så tanken är ju att han ska vara där.

Nordblickarna kommer att ha förtur men sedan kommer vi att fylla på med utomstående om det finns platser över. Det kommer även att finnas åskådarplatser. Återkommer såklart med mer info.

En annan spännande sak är :NY HANE!!!

Han kommer att få en utförligare presentation inom kort!


Alla pappis flickorna är iväg till sina nya hem. Nova har vi behållt men hon kommer att bo hos storebror Harry. Devil är dock kvar och tillsalu. 

Mys Devil!  Nä nu är det hög tid för att på med kläder och ut i stormen för att ta hand om djuren.

Ciao! 


Av Linda Erikson - 20 december 2011 12:21

Små äckliga djur utan någonsom helst funktion , det är fästingar. Nu är det ingen av våra hundar som råkat ut för en elaking utan Stefan . Ett litet rött märke med röd ring runt, så såg det ut. I söndags natt började han må riktigt dåligt och åkte till vårdcentalen på måndagsmorgon (för man åker ju inte förrän man är riktigt dålig) och fick konstaterat att det var borelia. Så det blir till att ta lite medicin och sen hoppas att det är borta.

Nu till något mycket roligare. Jordans valpar var 6 veckor i söndags och dom är helt ljuvliga. Dom är framåt, nyfikna, kampar och är snygga. Vi skaförsöka välja valp och det känns som man kan säga : Elle Belle Bi och på så sätt välja. I och för sig angenämt men  svårt. 

I lördags var Kattis (som haft Barello) och Annika här för att titta på valparna. Det är Kattis som ska ha en av valparna. Vi har pratat fram och tillbaka om hane eller tik, Kattis är en lugn och mjuk tjej och det är ju lite Mascot blod i valparna;-) så jag pratade lite för tik eftersom de ofta är lättare. När vi tittat på hanarna tog vi så in tikarna. Dom sprang och lekte med Ridde rätt som det var  blev en av valparna jättearg på Ridde. Jag tänkte attt de skulle få lösa det själv men insåg snart att Ridde behövde assistans.

Jag sa till henne flera gånger men den lilla svarade tillbaka!!! Så jag fick lägga ner henne då hon lugnade sig . Vilket humör !  Kattis bestämde sig för hane :-)

Har tagit lite bilder på dom idag. 6 veckor och 2 dagar.

Pojkarna

 

   


 

Flickorna

        

Av Linda Erikson - 14 december 2011 08:34

Usch vad jag har varit dålig på att blogga. Det får bli skärpning!

Mina papilloner är nästan alla utflugna. Nova och Devil är kvar. Nova ska ju behållas och ev sättas ut till fodervärd. 

I fredags eftermiddag satte sig Stefan i bilen med trepappis flickor och styrde kosan mot Sthlm. Första stoppet var i Jönköping där han mötte upp Yvonne (som även har uppfödning) och levereade Viva.

Nästa stopp var i Stockholm där Lova fick byta bil för att dagen efter åka till sitt nya hem i Wilhelmina. 

Sen tog Donna och Stefan in på hotell för att dagen efter möta upp med Tuula och Kim. Kennel Sensenman. De var i Sthlm för att ställa ut schäfer på mässan. Stefan hjälpte till att visa Zamp (Larus son)som fick Cert och Cacib. Zamp är även parad med Birdy, kommer ni ihåg tiken jag hade på SSM och Finsk. Det ska bli spännande att se deras valpar. 

På kvällen tog Tuula och Kim med sig Donna på båten för att leverera henne till Miia (även hon uppfödare).

Allt har gått bra och trots sina lång resor så är valparna bara glada och possitiva.

Devil och Nova tycker det är ok att bara vara två.

   

 Nu till våra schäfrar. Där det också har hänt saker. Min "lilla" Triton har blivit 1 år och är nu friröntgade fram och bak. Så himla skönt! Nu ska vi börja träna lite mer han och jag. 

Store bror Presley kan sedan den 6 dec titulera sig "polis". Grattis Lisa! Jag önskar er all lycka och hoppas ni fångar många bovar!

Våra Jordan valpar ..... oh vad dom är fina! Tyvärr är pappa Miro nu såld till Kina, skulle gärna använt honom igen. 

Har tagit några bilder men jag ska försöka ta några fler. 

Jag har förresten även hunnit med vinterkräksjukan. Trodde jag var imun men ack så fel jag hade. Visst ,dom säger ätt det är bra att fasta ibland men usch nä ,jag var inte så tuff. Stefan var så klart inte hemma så det var toalettbesök ut, strö en box ,in igen ...och så höll det på . Inte kul!

Fina Jordan babysarna!!!

       

Av Linda Erikson - 5 december 2011 11:05

I lördags var det "Sista chansen" sista tävlingen för Simon för året. Han hade varit lite krasslig och inte kunnat träna sista 1½ veckan men ville ju så gärna vara med. Jag var ganska glad att det var inomhus ,fy vad kallt det var bara att stå och betala parkeringen. Brrr!

Simon var anmäld till 60 m, längd och kula. Kula har han inte tränat så mycket på men han tycker att det är kul så då ska han ju såklart vara med. Hela hans supporter klubb var där: mormor, morfar och Inga-lill, Farmor och Kenneth och mamma och pappa såklart.

Även hans tränare Marco var där och stöttade. Marco är helt fantastisk med all tid och energi och framför allt engemang han lägger på ungarna.

Simon tycker om när alla är där och hejar på honom. Han gjorde det hur bra som helst och det slutade med att han satte pers i alla grenar, blev tvåa på 60m med tiden 9:45sek.

I längd blev han trea på 3:78 m och i kula stötte han 6,62 m och blev 4:a slagen med 1 cm. Man märker att Simon blivit starkare nu ska det bara till lite teknik. En sak i taget.Det var en jättenöjd Simon och väldigt stolta föräldrar. På måndag är det träning igen.


Av Linda Erikson - 1 december 2011 09:55

Det stämmer bra. Lika kul som det är att komma iväg ,lika skönt är det ändå att komma hem.

Idag är det 1 december och dax att börja öppna julkalender. Ridde har ju en egen som han fått av lilla syster "Flingan". Mycket spännande och luktade gott gjorde det!Mina pappis valpar var 8 veckor i söndags och i går åkte Mindy till sitt nya hem. Innan leverans är det ju veterinär besiktning m.m Dom var så duktiga, vissa sa ingenting och chipsprutan kan vara ganska stor i en liten papillon kropp. Men sen älskar ju våra vovvar sin veterinär!

Vilken ska vi börja med??När jag åkte hade Jordans valpar precis öppnat ögonen. Oj vad dom hade växt på 6 dagar!

Dom tultar omkring och är hur söta som helst!

       

Av Linda Erikson - 29 november 2011 10:23

Varje år är det Sicab, som man väl kan likna med tysk segrarutställning fast för P.R.E Det är utställning, dressyr,hoppning och Doma Vaquera m.m Det är fyra storahallar, en tävlingsarena för dressyr m.m, en hall med försäljning av allt man kan tänka sig rörande ridsport. I den tredje står stona.  och i den fjärde hallen har uppfödarna sina montrar. De bjuder på vin och tapas och här görs säkert en och annan affär med.

Det var jag och bästa Sara som åkte ihop. Vi har alltid roligt ihop men detta året har vi även haft underbart väder med strålande sol ca 20-22 grader. Härligt !!! Många bilder blev det . Här kommer ett urval.

Marianne och Sara utanför första dagen

 


Emellan hallarna finns hingstarnas boxar och uteserveringar

 

Här står stona hela veckan, vissa med föl. De tas ut på promenader.

 

Hingstar 7 år och äldre inför enskild bedömning
Sevillano har varit en favorit i många år och nu var det hans tur att bli "campéon" En helt fantastisk häst

   

Sara framför en av försäljningsmontrarna

 

Bästa 2 åring (hingst)

Eftersom vi inte hade någon häst att ställa upp för fotografering fick Sara ställa upp!

   

Söndag f.m spenderade vi i Sevilla. Jättefint!     

På lördagskvällen åkte vi tillsammans med Morten och Marie från Norge på aktion hos Yeguada TorreLuna. De hade en helt fantastisk anläggning.

     


Svenskorna i Ancce montern    

 
Så här härligt var det vid ute serveringen, trevlig utsikt var det ju också!

 


   


      

Presentation


Nordblicks blogg

översätt bloggen

Våra Schäfrar (Nordblick)

Våra papilloner (Mariposas)

Fråga mig

16 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se