Kennel Nordblick

Senaste inläggen

Av Linda Erikson - 9 februari 2011 09:13

Vi kommer att anordna en träningshelg i skydd den 19-20 feb. Det kommer att bli två pass om dagen och vår ambition är att filma passen så att vi tilsammans kan titta och gå igenom träningen ordentligt. Man kan deltaga med eller utan hund. Deltagare med hund kommer dock att begränsas till 10 ekipage.

Så först till kvarn....

Pris med hund: 800:-

Pris utan hund:400:-

Då ingår frukostmacka med kaffe och eftermiddagsfika.

Dax att komma igång...


Anmälan kan göras till Linda el. Stefan

0415-70203  el.  info@nordblick.com

Ni kan även skicka meddelande på facebook

VARMT VÄLKOMNA!!!

 

Av Linda Erikson - 7 februari 2011 07:59

Då var det måndag igen. Jag vet att man låter gammal men Gud vad tiden springer iväg.

I fredags efter skolan var Simon och jag i Malmö. Simon hade bestämt sig för att han ville bli fotograferad och kanske få vara med i någon katalog. -Vem vet man kanske kan få kläderna sedan. Han spatserade i alla fall glatt in till kvinnan med kameran och poserade, mamma fick vänta utanför.  

På söndagen var vi hos Johan och Elisabeth och byggde på deras stall.

Annica och Mynta var också där en liten stund. Mynta hade fått för sig att barn som springer och hoppar ska skällas på, då springer dom och hoppar ännu mer. Men för att hon inte skulle bli alla Dalbyföräldrars skräck så fick vi berätta för henne att så får man inte göra. Så jag fick förklara läget för Simon och Erik och fråga om dom kunde tänka sig att hjälpa till. 

- Va , menar du att vi ska vara levande byte! var Eriks kommentar.

Både barn och Mynta skötte sig bra. På eftermiddagen var det Eriks kalas på Laserdome.

Lilla Quattro som jag skrivit om innan har hittat en ny matte. Grattis till Anki som snart hämtar hem honom.

  Fick den här bilden på fina Ulanodottern Team Riverside Jade.

Alltid lika kul att få rapporter om avkommor. Jade var 3.a på Veda utställningen i helgen. GRATTIS! Sedan har ju lilla Pinglan börjat löpa så snart ska hon få träffa kavaljer.

 

Av Linda Erikson - 3 februari 2011 09:09

Imorse var det isgata här, det gick att köra i ettan annars kasade bilen omkring. Börjar bli lite trött på detta vädret nu och känner att man skulle behöva lite sol...

Igår körde jag Malin till tågstationen då hon skulle på kurs i Uppsala. Vilket innebär att det är min tur att vara hästvakt. Så en vecka framåt har jag 10 hästar att ta hand om och mocka till.

På kvällen var det simskola för Simon. Bentagen på bröstsimmet var jobbiga men oj vad han var duktig på ryggsim.

I tisdags kväll var det brandstationen igen och vi var ganska många så vi fick dela upp oss. Karin, Bengt, Philip, Jessica och Anki var där för första gången. Jag hade Tilly med mig. Hon tycker fortfarande att andra hundar är jobbiga men i miljö är hon såååå duktig. Hon gick upp i en lång brant gallertrappa.(Hon är ju bara 6 mån) Ner tyckte hon dock att jag kunde bära henne. Jag hade ju så klart glömt kameran ,måste försöka få in att den ska med så att jag kan lägga ut bilder här. Fick dock några bilder av Anki.

Tilly och jag i trappan

 

Ottie och matte Anki

Tilly och Tritons lillasyster

     

Av Linda Erikson - 1 februari 2011 08:18

Hade en lugn söndag, vilket var väldigt skönt. Stefan och Simon var hos grannen så det var bara jag hemma. Soffan med en dubbelsats chockladbollar och läsk!

Igår var det så en ny vecka och efter att jag rastat alla hundarna gick Presley och jag ut i skogen och tränade lite uppletande. Han blir bättre och bättre.

Fick lite nya kort på Quattro. För er som inte läst här innan så behöver han ett nytt hem pga att husse och matte ska separera. Husse säger att örat för det mesta är uppe men självklart när det var fotodax tyckte Quattro att han var snyggare så här.  

Mamma hade tid för ögonlysning på Pinglan vilket man måste göra inför varje parning. Det är väldigt hårt , skulle det visa sig att Pinglan har fel så får alla avkommor avelsförbud! Pinglans ögon var jättefina och nu väntar vi på att hon ska börja löpa så vi kan ha lite papillonvalpar här på vårkanten  Han även knåpa lite på ny hemsida till papillonerna innan det var dax för friidrottsträning i Eslöv.

http//:www.mariposas.n.nu

Lite bilder från förra kullen

               

               

Av Linda Erikson - 30 januari 2011 08:03

I lördagsmorse var det upp i ottan och fixa alla djur innan det var dax att åka in till Baltiska hallen i Malmö. Man skulle vara där en timme innan det började och pricka av sig. En av Simons tränare var där för att hjälpa till.

Det visade sig vara en av de största tävlingarna på året med deltagare från hela Sverige och Danmark. Senare på kvällen skulle även Carolina Klüft vara där. Simons ena "motståndare" var Sven Nylanders son (han som tävlade 400m häck,tror jag det var). Simon hade även bjudit in sin egna hejaklack bestående av morfar, Inga-lill, mormor och Dan. Direkt på morgonen var det dax för försöks heat 60m. Simon blev 4:a men det var det heatet som var snabbast. Simons tid var 10:23 sek.Efter lite väntan fick vi reda på att han var en av de 8:a som tagit sig till final! I finalen blev han 8:a men det var Simon som så småningom gav sig iväg för att hoppa längd. Vilket han aldrig ens provat. 3.20m var man tvungen att hoppa för att gå till final och Simon hoppade 3.11m . Duktiga Simon!

När vi kom hem var det bara att sätta igång med djuren ,rastning och mockning .Senare på kvällen hade vi sådan lyx att Johan och Elisabeth kom hit och lagade mat. Kan säga att jag sovit väldigt gott inatt.

Simon kollar banorna

Längd

 

En nöjd Simon   

   

Av Linda Erikson - 28 januari 2011 08:40

Quattro är en långhårshane på 6 månader som behöver ett nytt hem pga att husse och matte ska separera. Han är uppväxt i familj och har gått valpkurs. Mamma är Rana och pappa är Ulano. Om ni vet någon bra eller själv är intresserade får ni gärna höra av er. F.o.m 2012 får man ju även ställa ut långhår!! Har bara bild från innan han flyttade härifrån.

Nordblicks Quattro

 

Igår kväll var en väldigt efterlängtad hovslagare här och tog hand om hästarnas fötter. Så nu ska jag se om man inte kan brodda och i alla fall ut och gå en sväng med pållarna. Måtte isen försvinna snart. Vi bor ju i någon form av "klimatzon" så snön försvinner väl lagom till maj.

Imorgon ska Simon på sin första friidrottstävling, 60 m och längd. Pratade med tränaren igår och Simon är ensam uttagen från sin grupp.(lite stolt  ). Tränaren berättade även att Simon ska tävla mot pojkar som är 10 år!! Ni får hålla era tummar för min "påg" som för den delen aldrig hoppat längd. Men taggad är han .

Trevlig helg på er!!

Av Linda Erikson - 26 januari 2011 08:28

Igår kväll var vi på brandstationen. Jag gick med Presley och Simon hade lillebror Triton, som var med för första gången. Det vilar verkligen inga ledsamheter över dessa två grabbar. Allt är bara kul. Lite bilder från igår.Jimmy och Qobra var också med men alla bilderna blev tyvärr suddiga.

Simon med storebror och lillebror.

  Presley i trappan       Simon och Triton   Therese och Occra

 

Rose-Marie och hennes valp

 

Lasse och hans valp provar på trappan

 

Av Linda Erikson - 25 januari 2011 10:43

Idag var det dax för hö och halm hämtning. Det är läskigt nog att köra utan släp på isgatorna i Benarp. Skönt i alla fall när allt är hemma.

Det var ju Varbergs utställning i helgen. Vi åkte upp redan på fredagen tillsammans med Johan, Elisabeth och Erik. Skönt att slippa gå upp och köra så långt på morgonen nu kunde vi istället bubbla lite bubbelpool, äta och dricka gott och fira Erik som fyllde år.

På lördag var det så dax för utställning och först ut av våra hundar var Qobra. Han blev 4:a i sin klass. Både Qobra husse och matte skötte sig galant. Schäferutställning är inte så lätt de första gångerna man är med. :-)

Sen var det systrarna Qajsa och Queens tur. De skötte sig också bra men fick dåliga placeringar pga att de hade lite päls. Så är det med bedömningssporter, det är inte alltid man har samma smak som domaren.

De vuxna hundarna dömde Frank Goldlust ,Tyskland. Priscilla har utvecklats mycket det senaste och slutade 3:a , mycket bra. Jordan gick bruksklass för första gången och jag visste att vårt fria följ var väldigt "fritt". Hon lyckades även på något sätt få in en kullerbytta :-).

Jordan slutade även hon 3.a men hade fått en plats om det gått bättre på fria följet så vi får träna på till nästa gång.

Tack till valpköpare som ställde upp med era hundar !!

Ikväll ska jag med Presley och Triton till brandkåren i Kristianstad och träna miljö.

Det blir en vårbild på Simon och Ridde idag. Snart, snart är det vår igen...

 

Presentation


Nordblicks blogg

översätt bloggen

Våra Schäfrar (Nordblick)

Våra papilloner (Mariposas)

Fråga mig

16 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se