Kennel Nordblick

Senaste inläggen

Av Linda Erikson - 15 juli 2011 09:03

Oj vad det var längesedan jag bloggade. Just nu är det fullt upp med förberedelser och träning inför segrarutställningarna. Nu på söndag är sista samlade ringträningen kl 13:00 på Og Sturup. Ta chansen att komma dit och träna. Det kostar 20:- för icke medlemmar. 

Till norsk är det bara jag och Triton som åker tillsammans med kennel Tormenstorp. Lilla Triton som växt jättemycket sista tiden och känns lite som en älgkalv  Vägrar att släppa sin underull gör han också ,han tycker matte är jobbig som ska på med den där kammen hela tiden.

Skulle vilja ha bort det eftersom man ser vilken fin röd päls som kommer där under. 

I onsdags så var Tuula (Sensenmann) här på väg hem från Tyskland och eftersom hon tyckte att jag hade så lite hundar hemma lämnade hon kvar Birdy här. Jag ska ha henne över svensk och finsk. En jättetrevlig tik efter Remo Fichtenschlag och Birdy du Domaine du Parc (syster till Banderas). Hon var inte riktigt i shape så nu ligger vi i hårdträning jag och Birdy.

Igår var jag och hälsade på Jabeques flicka Picasa som hunnit bli ett år.Även hon har skimlat av mycket och kommer nog att ljusna fort. Jag har varit där en gång för en vecka sedan och det var första gången hon blev ledd i grimma och grimskaft. Igår gick det som en dans. Kloka lilla häst.

Picasa

   Nu ska jag bege mig ut i "höstvädret" och cykla och dra i Tritons päls   Ciao!!


Av Linda Erikson - 23 juni 2011 11:40

I tisdags var det ringträning i Sturup. Segrarutställningarna börjar ju närma sig med stormsteg. Men först är det utställning på Sk Sturup den 2/7. Från oss kommer Rioja-Romero-Triton-Tilly-Queen-Qobra-Priscilla-Anschy och Korinn.Till träningen hade jag med mig Rioja,Tilly och Triton . Elisabeth och Romero var också där.

Karin och Bengt hade med sina fina tikar. Priscilla börjar bli mer och mer lik sin mor Anschy, även hon i fin shape. Men så hade de även med sig Korinn. Hon är efter Maj-stekenovs Amie och Quartz di FossomBrone. Att hon blir 10 år i sommar kan ingen se om man bortser från de gråa håren. Det gick som tåget i ringen. Ha en trevlig midsommar!!!

Nordblicks Korinn!!!  

SchH I ,Dansk Segrarinna, Svensk vice segrarinna

         


Av Linda Erikson - 20 juni 2011 08:36

Söndagen körde ihop sig med dubbelbokning .Ridde var anmäld till utställning i Tollarp och Simon skulle tävla friidrott i Ystad. Stefan var inte hemma så då blev Ystadturen prio 1. Men kl 22 på lördagen ringde Stefan och sa att det flutet på bra med körningen så han skulle vara hemma på natten. Kl 22:30 började jag så att bada Ridde.

Simon och Stefan åkte till Ystad. Där det gick jättebra för Simon. Längden hade inte stämt för honom men han blev ändå 3:a! På 60 m sprang han på 9,53 och han vann!

Samtidigt var Ridde och jag i Tollarp. Träffade där andra mycket trevliga papillon uppfödare, bla från kennel Alex som fött upp Riddes pappa. Hon gav mig massor av tips och alla tre tyckte att Ridde var jättefin. Jag har ju bara visat papillon en gång innan så alla tips var välkomna. Men Lilla Ridde spatserade runt som han aldrig gjort något annat och fick 1:a med HP ,bästa hane ,BIR och sedan BIG 2! Domarens ord var: Han är liten men naggande god.  

På kvällen kom Qajsas nya familj och hämtade henne. Trötta fixade vi djuren och gjorde mat. Tror att jag gick till sängs kl 21. Slut men väldigt nöjd med vår helg!

Ridde i Bästa Hane

  Mariposas Pale Rider  

 

 

Av Linda Erikson - 18 juni 2011 19:12

Nu har vår My flyttat. Oj vad Simon tyckte det var jobbigt, han tycker om sina papilloner. Men när han såg hur glad Moa (Mys matte) blev så var det lite lättare. Det kommer att bli hur bra som helst och jag vet att familjen Wängqvist kommer att få många glada stunder och skratt med sin nya familjemedlem.

Mariposas Mystery Queen och matte Moa

  Idag var det dax för Rioja och Romero att göra debut i utställningsringen. Domare var Fredrik Nordgren.

Dom var dbåda mycket duktiga för den minimala träning de fått. (Skäms!)  Rioja blev bästa tik 2:a .Tack Rebecka för hjälpen!

Romero blev bästa hane och BIM.  

  Rebecka och Rioja     Nordblicks Rioja

SchH III Idol Agilolfinger- SchH I Nordblicks Ginza   Romero väntar på sin tur Nordblicks Romero

SchH III Idol Agilolfinger- SchH I Nordblicks Ginza  Sen hjälpte jag till att visa Team Bern Jack ,en hund som bodde här ett tag och som vi förmedlat. Han är efter Ober Bad-Boll  och Vanilla Grafenburg. Idag blev han BIR och BIS 2 bara 19 mån gammal. Grattis till ägarna Ulla och Johnny Gyllin.    

Av Linda Erikson - 17 juni 2011 08:42

Så skulle Mento på semester. Han ska gå på bete hos Malin tillsammans med Jabeques Unico. Det skiljer bara 4 månader på dom och förhoppningsvis blir Unico en roligare lekkompis än farbror Eldis.

Första utmaningen var att han skulle gå själv hela vägen dit över broar mm. Men lille Mento var en stjärna han bara följde med hur snällt som helst.

Väl framme ställde vi honom och Unico i vars en  box och flyttade Unicos nuvarande 4 damer, däribland mamma till en annan hage.

Sedan tillbaka och släppte ut pojkarna. Stackars Unico tyckte att det var ett djävulskt påfund att flytta från mamma och han sprang och sprang ,gnäggade och gnäggade, att tanterna i andra hagen hela tiden svarade gjorde det inte bättre. Mento däremot förstod inte va allt detta springande skulle vara bra för ,han sprang en liten vända men bestämde sig sedan för att mys och gräs var bättre. Duktig liten häst!!!

Här kommer lite bilder på prinsarna av Benarp

Suplemento P  (Jubon -Hidra)

        Unico   (Jabeque- Ultimada 1)    

Av Linda Erikson - 9 juni 2011 10:40

I söndags var jag bjuden till Og Hässle för "utställningskurs" . Oj har aldrig gjort det som kurs förrut. Det var en liten skara som var där men de kämpade på. Bra att det finns folk där ute som försöker hålla liv i ortsgrupperna. Jag var hemma igen vid halv 5 och klockan 18 skulle vi folk här och titta på Qajsa och Ninja. En av familjerna var lite sen så Stefan och jag fick dela på oss och prata med en familj var. Qajsa som jag var med skötte sig som vanligt mkt bra ,det är en jättetrevlig hund och detta var en barnfamilj , det kommer att bli jättebra.

När vi kom tillbaka efter vår promenad hade Ninja redan åkt med sin nya familj som ska ha henne på prov och se att det funkar med deras andra hundar ,de har bla en Mascot och Lyra dotter. Fick den här bilden på mailen och det ser ju hur mysigt ut som helst. Värmer hjärtat!

  På måndags förmiddag kom Stefans mamma och firade mig lite i efterskott. Eftermiddagen skulle ägnas åt trädgården men det var så otroligt varmt att jag packade ungar och hundar i bilen och åkte till sjön för att bada.

I tisdags var jag och hälsade på Jabeques nya baby. Helt otroligt söt!!

Jag blir allt lite rörd när jag träffar Becke barnen 

Han ska heta Dancig Albarino alias "Kevin" . Mamma är SWB. Han var jätte tillgiven och trygg brydde sig inte om att mamma gick iväg utan tyckte att det var trevligare att stanna hos oss och bli kliad. Grattis än en gång Frida till din underbara grabb.

Dancing Albarino

      Simon har haft drama den här terminen så på kvällen var det teater i skolans gympasal.

  Hela onsdagen försvann i ett nafs då jag skulle köra för skolan när de skulle på Skånetur till Alestenar,Glimmingehus och Stenshuvud.

  Vi var tillbaka på skolan 16:30. Hem rasta hundar in med Panja i bilen och köra till friidrotten. När vi kom dit var alla vi längden och det visade sig att det var första delen i klubbtävling där grenarna 6o m, längd och kula skulle avverkas.Vi hade redan missat 60 m  

Men Simon gick in och gjorde ett jättefint längd hopp på 3,54 m Personbästa! 

Jag måste även få skryta lite med Ulanos dotter Anemicos Muffin. En väldigt kavat liten dam som väcker stor uppmärksamhet och har tagit storslam i utställningsringen.Hon kan skriva BIR i Enköping, Umeå och Gävle på sin meritlista. Grattis Micke och Anette till denna fina unga dam som ska bli väldigt spännande att följa.

   

Av Linda Erikson - 7 juni 2011 08:52

Strax efter lunch i fredags begav jag mig till Sara för vi skulle på överrasknings tur. När vi kört en bit berättade hon att vi skulle ha en övernattning på spahotell i Båstad!!! Jag har aldrig varit där men oj vad fint och mysigt det var. När vi kom till hotellet var det skumpa på rummet, sen var det bara att glida i badrockar och tofflor för lite spa.

 

     

Efteråt var det drink i trädgården och senare trerätters meny. Wow!

Morgonen därpå tog vi en lång frukost och sedan gick vi en sväng i hamnen.

    När vi checkat ut åkte vi till Båstad city, kollade torgmarknad och  gick lite i fina affärer. Vi hade det underbart. Tusen Tack Sara och Mats!!!

På kvällen kom Percy,Tim, pappa, Inga-lill, Johan och Jonas med familjer för lite mat och födelsedagsfirande. Mellan förrätt och middag hade vi lite charader. En mycket bra födelsedag. Tack allihop!

         

Av Linda Erikson - 3 juni 2011 09:51

I tisdags var det otroligt varmt väder så när Pontus frågade om jag och någon vovve ville åka med och bada var det inget svårt beslut. Triton och Rioja fick följa med. Rioja var en riktig badkruka och gick hellre och åt fårpluttar men Triton tyckte det var jätteskönt.

    Den 1:a juni fyllde lillebror 35 år. ( hur det nu går till eftersom jag fortfarande är 25?) Simon kidnappade honom och tog honom till lazerdome sedan var det överraskningsparty i mammas trädgård.

  Igår flyttade Skum och Pokimon till TornaHällestad. Men även Romero flyttade dit.

  Romero med sin nya matte  Stallet som vi varit och byggt på någon helg. Snyggt blev det!

  Johan och jag tar igen oss lite...   Mina små papillon flickor har varit ute för första gången. Oj vad dom tyckte det var skönt . Det har nu blivit bestämt att My flyttar till fam Wängqvist, så det är Maggie som finns kvar om någon är sugen. Ska lägga ut en annons nu.

Papillon bildbomb......

Ridde håller koll på små syrrorna

  Mystery Queen   My myser!   Maggie   Maggie  MYSAN   Simon och My   Nu ska jag packa min lilla väska och bege mig till Vallåkra då det är min tur att få en överraskning. Sara och Mats står för denna kidnappning . Ska bli jättekul men är lite rädd att fotmassage står på schemat. Bikini skulle med så nu ska jag ta och fixa bort vinterpälsen  

Hasta la Vista  Amigos!!

Presentation


Nordblicks blogg

översätt bloggen

Våra Schäfrar (Nordblick)

Våra papilloner (Mariposas)

Fråga mig

16 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se