Kennel Nordblick

Senaste inläggen

Av Linda Erikson - 12 mars 2011 07:45

Konstigt väder vi har . Härom dagen var det jättefint väder och isen smällte så pass bra att jag kunde ta första ridturen. HÄRLIGT! Jabeque tyckte nog om det lika mycket ,väldigt pigg. Dagen efter snöade det och sedan var det storm.

Idag har jag och Simon varit och tränat våra hundar, Triton och Ridde. 

Ridde är väldigt duktig och gör alla hinder hur bra som helst , när han själv vill. Simon och jag kom fram till att vi ska nog försöka träna lite lydnad med honom. 

-Han är duktig bara lite busig ibland, säger Simon.  

Nu ska vi snart till Og Sturup och titta på deras kick off inför kurs starterna.Får se om jag hinner inom och hälsa på Pinglan. Mamma säger att hon redan ser dräktig ut. 

Ska bara rasta ,mata, mocka och ta ett varv med damsugaren först. 

Ha en bra lördag allihop!

                 

Av Linda Erikson - 4 mars 2011 07:38

Diegos första tik är konstaterad dräktig med ultraljud. Jättekul!

Det är ca 2 veckor sedan Pinglan parades. Mamma ringde och sa att hon redan känns dräktig på den lilla magen. Om man kan känna det redan så undrar man ju hur många valpar det finns i lilla Pinglan? Sist hade hon sex stycken vilket är ganska många för de här små raserna.

Är ni sugna på en liten pigg och mysig vovve som är med på allt får ni höra av er  .

När vi letade efter en liten ras så hade vi vissa kriterier.

Vi ville inte ha en jakthund eftersom den skulle springa lös med oss på gården, ingen trimningsras, inte terrier eftersom vi ville att Simon skulle kunna hantera den i alla situationer, sedan ville vi ha en hund som man kunde göra mycket med : ställa ut, träna lydnad, agility eller bara vara en trevlig sällskaps hund. Sist men absolut inte minst skulle det vara en frisk ras vilket inte var så lätt ibland dessa små raser. Då blev det PAPILLON.

Det har jag inte ångrat, de är fantastiskt trevliga och roliga. Jag blir fortfarande glad varje gång jag ser Ridde.

Så en liten papillon bildbomb och en liten film snutt jag hittade från när förra kullen var 6 eller 7 veckor 

Titta njut och bli glada!!  Trevlig helg!!

   

     

        

 


 

Av Linda Erikson - 1 mars 2011 07:58

I torsdags åkte jag, mamma, Sandra, Michelle och Simon till Göteborg.

Simon lämnades hos farmor medan vi andra checkade in på Scandic Opalen för att därefter gå över gatan till Scandinavium och Göteborgs Horse Show. Vi hade fått resan av bästa mamma i julklapp. Det är fjärde året vi var där.

Vi hade biljetter torsdag eftermiddag och hela fredagen. På fredags kväll lämnade vi Sandra hos en kompis och åkte sedan vidare till Kerstin (Simons farmor) som hade dukat upp med massa gott plock och vin. Inte dumt alls. På lördagen åkte vi hem ,men hann inom Ullared och så hämtade vi mamma och Sandras nya släp. Jättefint och stort, om vi sköter oss ,jag och Becke, kanske vi kan låna det när vi ska åka fint.

Jag vann ju faktiskt en tävling också , som ATG hade. Jag gav priset till Sandra och Michelle , som var en rundvandring till bla VIP launch, framhoppning och stallar.

TACK MAMMA!

På söndagen var Stefan och Simon och åkte skidor , för mig, Tilly och Triton var det ringträning med Ebafarmen gänget. Måndagen var friidrott.

Simon fick spikskor av sin tränare som vi ska prova nästa måndag . Simon tyckte dom var väldigt coola.

Lite blandade bilder...

receptionen innan vi ger oss av till Scandinavium

  

Läktaren. Denna bilden är inte så smickrande . Till vårt försvar var det tidigt på morgonen ovi vi kunde sett ut som tjejen bakom oss! Kanske man skulle gjort som Sandra och vägrat vara med på bild  

 

Douglas Lindelöw , från Hörby

   

Charlotte Haide, Michelles tränare 

  

Banan

  

Framhoppningen ganska liten kan man tycka  

Ett glas vin i Star Bar är ju ett måste

    

Av Linda Erikson - 22 februari 2011 07:18

Klockan 11 Var vi på RevingeNygård för att lämna Presley hos polisen.

Vi fick kaffe och träffa hans nya matte, som verkade jättetrevlig och jobbade i Kristianstad. Nära oss alltså!!! Så om några år när Preslan är färdig får man sköta sig om man går ut i Kristianstad.

När det var dax för avsked kände jag att det blev väldigt jobbigt. Skämmigt att stå och gråta hos "macho"  polisen, men sedan tänkte jag att jag är nog inte den första som gråter där . Även om andra kanske gråtit för andra anledningar.   Hur som helst vet jag att han kommer att få det super och för en hund som Presley kunde det inte blivit bättre. Kommer ju ändå att sakna honom!!

Baby Presley

 

Presley 5 mån    

Presley och Triton

  


Av Linda Erikson - 20 februari 2011 22:30

Då var träningshelgen avslutad. Det har varit jättetrevligt men väldigt kallt. Både mer och mindre erfarna hundförare och hundar har varit med.  Vi ha kört 4 pass ,2 per dag. Alla passen filmades , ganska nyttigt och få se sig själv när man inte ska hålla reda på hund , linor, figurant m.m .

Alla har varit superduktiga!!!


Här kan ni titta på en liten sumering av helgen   

http://www.youtube.com/watch?v=kqIzcQZg4ks

Tack alla som var med för en trevlig helg!

Nu är det en dusch på schemat och sedan sängen. Godnatt.


Av Linda Erikson - 18 februari 2011 15:48

Idag har det varit förberedelser inför träningshelgen. Simon har hjälpt mig att baka kaka, bröd, kaffefika m.m är inhandlat och bilen är packad med så mycket det går.

Ikväll ska vi till ridhuset och förbereda där.

Johan och Elisabeth kommer och hämtar Simon så att han slipper stå i ett kallt ridhus hela helgen. Det är bra med gudföräldrar.  

Har även hunnit med att vara hos grannen och tittat på hans otroligt söta dobbisvalpar. Dobbermann var min favorithund när jag var liten , så nog kittlade det lite i "vill ha" nerven.


 Pinglan har åkt iväg för att träffa Saginas Zansibar alias "Hugo". Jag pratade med hanhundsägaren idag och de hade parat två gånger nu. Ska bli jättekul med "pappis"valpar igen . Perfekt tid också då de blir leveransklara i juni. Ska bli kul och se vilka färgen det blir denna gång då pappa är trefärgad.


  


Diego älskar min sadelkammare. Vi har utnyttjat den som hans egna "sexkammare". Skönt att para där inne istället för utomhus i det här underbara vädret. Så fort man släpper ut honom så springer han dit och undrar om jag inte kan skynda mig att öppna dörren.

Karin och Bengt var här igår för att vi skulle ta ett foto på en av Diegos flickor. Deras fina Olga, extra roligt är att hon är en Mascot och Inka dotter   . De hade även med Tritons systrar som haft en jättefin utveckling. 

Adidacs Olga

  

Av Linda Erikson - 14 februari 2011 11:56

Ja då snöar det igen. Ska det aldrig bli vår???

Anmälningarna till vår skyddshelg har trillat in ,kul att folk vill vara med. 

Nästa helg är det dax, så nu börjar förberedelserna. 

Idag står bilstädning och friidrott på schemat. Förutom de vanliga sysslorna då.

Det var en fröjd att gå ut och mocka i stallet idag. Johan och Elisabeth var här igår och hjälpte mig att sopa spindelväv och putsa fönster. Oj vad fint det blev. Det är också Johan som har tagit korten på Diego.

Har även lagt ut Diego på pedigreedatabas.

Diego de la Citte des Orchidees

Så här trötta var Simon och Triton efter söndagens bravader.  

Hoppas alla Ni får en bra alla hjärtans dag! 

  

Av Linda Erikson - 13 februari 2011 19:11

Då var han äntligen här , vår nya avelshane DIEGO!

Han är 2,5 år, SchH I och Kkl 1a. HD och Ed normal.


Diego de la Citee des Orchidees !!

  

Diegos pappa är  VA Djenges Kahn v Sante´s Home och mamma är India von Melanchthon (Quantum dotter).

Mer info kommer snart på www.nordblick.com

Varmt välkomna med era tikar!


    


Presentation


Nordblicks blogg

översätt bloggen

Våra Schäfrar (Nordblick)

Våra papilloner (Mariposas)

Fråga mig

16 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se