Kennel Nordblick

Senaste inläggen

Av Linda Erikson - 19 april 2011 10:05

Igår morse gick Stefan upp kl.4 för han skulle köra till Sthlm,efter ett tag kallade han på mig , han kunde inte se den lilla hanen. Pinglan är väldigt beskyddande om sina små och försökte vakta sina barn så mycket en papillon kan.

När jag flyttat på Pinglan såg jag att han var död. 

Tyvärr är det sånt som kan hända, det gör det dock inte mindre jobbigt och tråkigt. Han var nästan bara hälften så stor som sina systrar. Så på morgonen hade Simon begravning.

Flickorna är det gott gry i och eftersom de bara är två får de massor av mat.

Kl 11 begav vi oss mot Karlskrona för att röntga schäfrar. Personalen på Karlskrona djurklinik är helt underbara, man känner att både hundar och ägare är i väldigt goda händer.Det är alltid nervöst med röntgen även om hundarna aldrig visat någon symtom på att det skulle vara något fel. Vi hade med 4 Nordblicks hundar,  två officiella och två förröntgen. Alla såg fina ut!!! Gud vad skönt. Nu är det bara att vänta på Skk:s utlåtande.

Ikväll drar Tessan och jag med vovvarna till Sturup för träning.

Några bilder på flickorna 2 dagar gamla

     

Av Linda Erikson - 17 april 2011 19:00

Började dagen med de vanliga sysslorna, mata,rasta, släppa ut och mocka. När det var färdigt gjorde Simon,jag och Tim oss redo för att åka till Hörby där E.M.D skulle spela. Vi mötte upp Johan(min lillebror), Alicja och Elliot(två av Johans barn) där. Det var mycket folk men våra barn tyckte dom var sååå coola. när Danny sjöng "In the club" var det fart på lilla Hörby . Efter att ha stått med Alicja på axlarna i högklackat(ja jag har det ibland) var jag ganska svettig.  

När vi kom ut och höll på att sätta in ungarna i bilen ringde Carina som har Gibson och sa att dom snart var hemma hos oss. De behövde hjälp med lite ledarskapsövningar. Så Johan tog alla ungarna i sin bil och såg till att de fick lite mat i sig efter allt diggande. Jag körde hem för att möta upp alla där, Agneta som har Gimli var också här för att hjälpa till då ett av Carina och Gibsons problem var möte med andra hundar.

Det gick jättebra och jag tror de fått lite med sig hem att tänka på. Gibson såg i alla fall trött ut 

Sen var det dax för mig att sätta mig i bilen igen för att köra till Höganäs och hämta Simons födelsepresent.

Jag var hemma vid 20 tiden då Pinglan väntade och sprang till sin säng.

  Vid 21 kom första valpen ,en liten välskapt hane. 

Sen blev det lugnt, väldigt lugnt. Vid midnatt ringde jag djursjukhuset. Men de tyckte att så länge tiken mådde bra och tog hand om valpen som fanns fanns det ingen anledning till oro och om det inte hänt något kunde jag komma morgonen efter. Det är lätt att oroa sig när det inte går riktigt som det brukar, har ändå haft en del valpningar nu.

Så jag gick snällt tillbaka och satte mig hos Pinglan som inte verkade ett dugg orolig utan var väldigt stolt över sin lille gosse. Men så lite över halv ett kom nr 2 . En jättefin tik och det gick så bra så då passade hon på att klämma ut nr 3, ännu en tik. Duktiga Pinglan!

Jag hade nästan glömt hur små de är, ca 100-150 gram väger de. Lite skillnad från schäfervalparna som brukar väga mellan 600- 800gram.

Simon och hanen

 

Simon och ena flickan

 

Idag har Johan, Elisabeth och Percy varit här och vi har burit ved, tränat hund,skogstur med valparna och mamma Ginza och hämtat halm. Hur skulle vi klara oss utan våra fantastiska vänner??

Eftersom jag somnade vid halv fyra och gick upp halv åtta känner jag att det kommer att bli ett glas vin och en väldigt tidig kväll. Men först ska jag gå och titta till mina söta nykomlingar

Av Linda Erikson - 15 april 2011 10:43

När jag skulle köra Simon till skolan idag var det minus 2 och jag fick skrapa rutorna på bilen   Fast så fort solen kom fram och sken från en klar blå himmel blev det underbart. Så jag tog små valparna ,Triton och Ridde på en tur. Jag förundras över hur stora dom redan är och att Triton i det här gänget redan är jättestor. Man kan bara konstatera att det händer en del med valparna mellan  3 och 5 månader.

Rioja på språng

Romero har vi ju sett innan ligga och "blotta" sig. Det är nog lite hans stil , här ligger han och kollar när de andra leker.Han har otoliga färger,vår lilla rottweiler  

Undrar var den där Triton är på väg? Vi får ju inte gå ut på vägen..

Måste ju också berätta att Diego blivit pappa x 3. Först ut var franska tiken ,sedan har både Adidacs Olga och Zewens Indi fått babysar.Grattis till era fina valpar.

Diego della Citteé des Orchidees

   

Diego och Indis valpar

Pinglan har numera flyttat till Benarp. Det är ju bara ca 1 vecka kvar. Magen är stor ,men inte lika stor som sist.  Vi får väl se vad som kommer ut. Ska bli sååå kul.

Fina Pinglan med runda magen.

  Hon väger nu 5,75 kg !! Då är det bara en sovställning som gäller.  

  Simon slutar skolan 12 idag sedan är det påsklov. Ska bli mysigt!

Trevlig helg på er allihop!

Av Linda Erikson - 13 april 2011 07:49

I fredags var det valpköpare här och tittade på Ratata och Remus. En jättetrevlig familj som till slut bestämde sig för Ratata, numera kallad Azlan.

Vi önskar Andreas m familj mycket nöje med fina Ratata.

Hela helgen tillbringade jag och Simon i Vallåkra hos Sara och Mats som skulle ha sin årliga hingstvisning. Det är mycket som ska förberedas innan en sådan tillställning. Detta året hade vi äntligen tur med vädret ( förra året tror jag inte att jag tinade förrän i Eslöv). Det blev väldigt lyckat.

Sara och Tendensioso innan visningen började

  Galope P

  Razonado-Mac

  Knight bor ju numera hos Sara. Han flyttade dit efter en mycket tråkig insident med en granne som beväpnad hotade Sara. Knight tar sitt nya jobb som vakthund på största allvar och han har ständigt koll på sin matte.

Vackra Knight  (Nordblicks Lennox-Nordblicks Korinn)

  I måndags var Gunilla och hälsade på med Freja 7 år (Amie-Zasko Santamar) När vi satt och tog en kopp kaffe så ringde en annan kompis som skulle ha hem en häst men de fick inte på den på transporten . I två dagar hade de försökt. Hästen var väldigt lite hanterad, så Malin, jag och Simon fick rycka ut. När hästen väl var på transporten var det bara att  köra så fort jag vågade till friidrotten.

Det har varit jätteskönt väder, så igår var det 5st som skulle komma hit och få hjälp med sin lydnad. Regn hela dagen. Typiskt  

1 1/2 timme höll vi på sedan blev det kaffe i sadelkammaren.

Avslutar med en bild på Nordblicks Pina  "Freja"

 

Av Linda Erikson - 6 april 2011 09:07

I går var det träning på Sturup. Jag hade med mig Ninja och Triton. Ninja fixade det bra, ny plats och nya människor. Hon var först ut, bet fint och Rolle (figuranten) fick även till ett tilkämpande på slutet. Men oj vad trött hon blev. Triton gör ju allt på sitt lilla vis    Han har en en väldigt fin bytes hantering, helt trygg men det där att springa tillbaka till Rolle med bytet när men vunnit det ...Ja det kan kvitta. Karin har satt igång Anschy efter valparna och de skötte sig galant.

Fick ett trevligt mail ifrån Ryssland och vår finaste Mascot som ska bli 9 år i sommar!! Allt är bra med honom och de älskar honom , de vill gärna att han ska få stanna livet ut. Vilket kanske känns som det bästa för Mascot.

Ihelgen är det hingstvisning hos Sara och Mats  www.pepinopre.com,där jag köpt Jabeque.Så då ska jag dit och hjälpa till.Hoppas vädret blir bättre.

Här kommer lite bilder på

Bhp II, Such, Finuch, Intuch, SSV,2x VA Nordblicks Mascot!!!!  

       

Av Linda Erikson - 1 april 2011 11:08

Usch vilket väder det är idag... Inget kul väder för valparna så dom fick vara med mig i stallet när jag mockade. Det tog rätt så mycket längre tid att mocka idag    Dom är himla trevliga dessa valparna nyfikna med mycket föremålsintresse. Man kan faktiskt försöka kampa med grepen och spaden, för att inte tala om kvasten! När jag äntligen var färdig så hade det slutat regna och jag fick något foto på Remus och Ratata. (Båda tillsalu)

Nordblicks Ratata

Nordblicks Remus

 

Dom är lite olika dessa två bröder. Ratata är snäll och tycker om mys, Remus tycker själv att han är ganska häftig och vill gärna bestämma över lillebrosan (Ratata var sist ut) ,knycker hans leksaker m.m Kanske som storebröder är mest? Jag är ju storasyster och jag har alltid bara varit snäll mot mina småsyskon  

I tisdags var jag på brandstationen och hjälpte Jimmy-Qobra och Terese-Occra med lydnaden. Jag hämtade även hem Ninja eftersom de tyvärr inte kunde ha henne kvar. Ska se om vi kan få någon bild på henne. En fin tik efter Rana och Ustinov , fri röntgad fram och bak. Hon ska få bo in sig lite sen ska jag börja träna henne. Nu går hon i hagen tillsammans med brosan  Oj vad de leker!!!

I helgen ska jag träffa dräktiga Pinglan och gratulera mamma och Dan som fyllt år.

Nu är det fredagsmys!!!(Triton tycker om sin papillonkompis )

 


Av Linda Erikson - 27 mars 2011 08:59

Då var man "gräsänkling" ett par dagar.    Stefan och Peter åkte till Tyskland i torsdags dels för att lämna hem Diego, hans ägare vill att han ska ut på Tysksegrarutställning och eftersom han "bara" har SchH I så måste han göra sin SchH III innan dess. Stefan börjar nytt jobb i april och vi har tyvärr ingen möjlighet att lägga den tiden som behövs.

Men Diegos första avkommor ska snart födas och det ska bli väldigt spännande. De skulle även hinna med några utställningar och kennel besök.

Det blev en väldigt tidig lördagsmorgon för mig och mina djur då det var utställning i Halmstad och Triton var i första klassen. Upp klockan halv 5  rasta, mata, släppa ut hästar och mocka.

Jag var framme i god tid för att Triton skulle få titta av sig och kanske lägga sin svans som i främmande hundars sällskap har en tendens att se ut som en dobbis svans 

Markus Blomqvist hjälpte mig att visa honom. Både handler och hund skötte sig galant. Tack Markus!!! 

Triton med sitt pris

Sen var det Qobras, Queens och Myntas tur. De behöver lite mer träning men man ser och känner att när det funkar så "blixtrar" de till och flyter iväg hur fint som helst. De utvecklas hela tiden åt rätt håll. Blir lite lättare med träning nu när vädret är bättre. Qobra blev 2:a, Queen 3:a och Mynta 6:a alla med fina kritiker.

Tack Jimmy m familj , Nisse m familj och Annica för att ni är så duktiga med era hundar. Tack även till Jonas som visade Queen.

Qobra med sin familj

Mynta hade egen sponsor 

  Ulanos flickor Team Riverside Jade blev 2:a och systern Juni 3:a.

Sedan visade jag några andra hundar.

Team Bern Jack alias Bernie vann sin klass.Bernie bodde hos oss  ett tag som liten så lite extra kul med honom.

Ulvgårdens Joyce 2:a och Ziegerkamps Faust 3:a.

Vill också nämna Ashan Kahn som vann bruksklass blev BIR och visade en jättefin avelsklass.

Nu sitter jag och väntar på June som ska hämta underbara Rumba.

 

Av Linda Erikson - 16 mars 2011 08:58

Så i lördags var jag med Triton på Sturup för de hade Kick-off inför sin kurs start. De hade börjat redan fredag kväll man kunde få prova på spår, sök, lydnad, agility och skydd. De var ganska många där.

Även Triton fick vara med på ett hörn och testa bita. Dom kan vara på g hemma och kampa med matte men det en helt annan sak att komma till ny plats och en främmande man som och håller i "kampen". Men han skötte sig jättebra.(fast han bara har hälften av sina tänder i munnen)

Där fanns också några Ulano barn , Team Riverside Jade och Jara.

Jag såg deras andra pass och de skötte sig med bravur.  

Så roligt att få följa dom.

Söndagen spenderade vi i Torna Hällestad där Johan och Elisabeth håller på att bygga stall. Jag var satt på att måla takbrädor tillsammans med Elisabeth.

Måndag var det friidrott. Det är så kul att se hur ungarna blir duktigare.

I tisdags hade vi finbesök då kennel Atila var här och tittade på våra fina Ginza och Idolbarn. Torsten ville ta med sig två hem men Iren hotade med att lämna tillbaka vigselringen då de hade fullt hemma.

I kväll är det simskola med klädsim på schemat.

Så lite bilder från Sturups träningen.

Triton

        Ulanos döttrar Jara och Jade

       


Presentation


Nordblicks blogg

översätt bloggen

Våra Schäfrar (Nordblick)

Våra papilloner (Mariposas)

Fråga mig

16 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se