Kennel Nordblick

Senaste inläggen

Av Linda Erikson - 31 maj 2011 09:45

Oj vad dålig jag har varit på att blogga. Det har ju hänt en del men jag kommer inte riktigt ihåg i vilken ordning. Ni som känner mig vet ju att jag kan vara lite vimsig  

Detta får bli en liten sammanställning.

Fina Nitrox har hittat ett nytt hem och det går jättebra. Som jag sagt innan så är Nitrox en liten mysare och är mycket nöjd med att ha en helt egen familj!

 Nitrox      Ratata har varit på besök ,alltid lika kul att träffa valparna efter ett tag ,det händer så otroligt mycket. Speciellt kul är det när man får se att de är i så fint skick!

Ratata med familj

    I fredags var mina brorsbarn här då mamma och pappa skulle ut och roa sig. Vi åkte till Skånes djurpark. De hade lovat regn , men vi lyckdes ta oss runt hela parken med endast ett par stänk.

Alicja och tvättbjörnen "Molle"

  Elliot tyckte älgarna var finast   På lördagen var det utställning i Burlöv .Jag skulle dit och hjälpa till med Queen. Trevligt att inte ha så många hundar med så man hann och prata med lite folk.

Queen!!

  Philip och Tosca På söndagen var det dax för min andra brorsdotter Michelle att tävla dressyr i Höör och när det är så nära måste man ju åka dit.

Hon är super duktig och klarade sin andra kvalpoäng till SM . Nu är det bara ett kvar!!  Heja Michelle!!!


  I går kom det en ny hund hit . Markallens Panja. Hon ska utbildas i BSL. Idag gjorde vi vårt första spår ,vilket gick ganska bra .Lite snurr bara. Men det ska nog bli bra.

Det var nog det mesta . Ska ta lite nya bilder på mina papillon tjejer som nu är helt underbara 

Vi hörs snart igen!  

Av Linda Erikson - 20 maj 2011 10:44

Då var det fredag igen, denna veckan har bara försvunnit iväg.

Malin har varit på kurs två dagar denna veckan så jag har varit häst och hundvakt åt 7 hästar och 2 dalmatiner!!

Lille Suplemento " Mento" har fått träffa hovslagaren förmodligen för första gången i sitt liv. Han var så duktig!!! 

På onsdag är det dax för resten av gänget att bli fina om sina fötter. Jabeque har tappat en sko så det blir bara lite lugn ridning, skönt när vi kan sätta igång och "spränga" fram på grusvägarna igen.

Jag har anmält två av valparna till Tollarp den 18 juni. Triton fäller så han får stå över denna gången. Vi har bara en schäferutställning i Skåne innan SSM. Den 2 juli på sk STURUP, så där får vi försöka ta ut en del hundar.

I kväll kommer mamma och Dan för att fira Simon så det står städning på schemat.

Avslutar med bildbomb från en av dagens rastrundor .Trevlig helg på er!!

Nitrox och Triton

  Min Triton (Nelson Frankengold-Nordblicks Anschy)   Romero (Idol Agilolfinger-Nordblicks Ginza)   Romero och Remus   Romero   Rioja och Remus   Rioja (Idol Agilolfinger-Nordblicks Ginza)   Remus (Idol Agilolfinger - Nordblicks Ginza)   Remus  Nitrox  (Ustinov Römerland-Nordblicks Rana)   Ninja  (Ustinov Römerland-Nordblicks Rana)   Gänget!!    

Av Linda Erikson - 17 maj 2011 10:03

I lördags var det tävling och Anschy och Karin var anmälda till IPOIII.

Jag vet hur mycket tid och pengar man får lägga för att komma så långt (det bästa är nog att inte räkna).Men en stor eloge till de som utbildar sina hundar själva. Så jag vill här tacka Roland ,deras figurant som alltid ställer upp och såklart säga GRATTIS till Karin,Bengt och ANSCHY som numera kan titulera sig IPO III!!!!

NORDBLICKS ANSCHY (Gildewangens Beauty Bimbo-Dux haus Kalbach)

    I söndags var det dax för Simons 2:a friidrottstävling. Eftersom det var hemmatävling så skulle jag och Stefan vara funktionärer. På kvällen skulle vi fira Simon så Morfar,Inga-lill,Kevin,farmor och morbror Johan med familj kom till Eslöv för att heja och hjälpa till. Simon vann sitt försöksheat och gick till final. I finalen blev han 2:a och sänkte sitt PB från 10:38 till 9:79! 

Sen var det dax för längd även där gick det bra och han var en av åtta som gick vidare.Eftersom vi läst i papperna att det var ca en 1/2 timme kvar till finalen gick Simon och c/o och tog en fika.

En av Simons tränare kom och frågade mig hur det gått i finalen och då förstod jag att den börjat direkt! Jag ringde morfar och såg hur de galopperade över gräsmattan bort till längdgropen. De hade missat första hoppet men kom precis när de kallade på honom till andra. Så Simon fick göra det hoppet med chokladboll i munnen. 

Längden slutade med att han blev 2.a även där och tog PB med 3,47 mot 3,11 som han hade innan.  

En stolt Simon

  Simon med två av sina coacher (morfar och farmor)

  I natt har varit en jobbig natt .Skum fick kolik igår och hade väldigt ont i magen. Malin var här och gav honom kramplösande sen har jag varit ute och gått med honom en gång i timmen och sen varannan timme hela natten. Men idag verkar han må bra och ville jättegärna ha sitt hö

imorse. Alla hästarna och jag är dock lite trötta idag.   

Johan med sin Skum

 


Av Linda Erikson - 12 maj 2011 09:34

Då var utställningshelgen över och det har känts som om jag varit bakfull måndag och tisdag. Allt flöt dock på bra och det var en mycket trevlig tillställning. Men gud vad det är mycket att hålla reda på. Jag skulle ha hand om bla speakern och efter ett bra tag kom jag på att han varken fått något att äta eller dricka.    Jag skulle även hjälpa Sara och Mats med deras hästar. De hade med sig två 4 åriga hingstar ,Galope P och Razonado MAC, som också skulle göra ridprov för första gången . Båda killarna sköttesig jättebra och fick fina poäng. Razonado var den som fick högst poäng och slutade som reservhingst champion!!! 

 På söndagen var det utställning för korsningar. Där Malin skulle ha med två av sina hästar Aereo och Brisa. Brisa som aldrig varit hemifrån tyckte att det var en konstig lek att gå runt i det där ridhuset, måste ju vara bättre att gå lite som man själv tycker. Aereo har varit med lite mer och är två år äldre och skötte sig riktigt bra.

I måndags var det friidrotts träning igen och när Simon och jag kom hem var Tuula och Kim (kennel Sensenman,Finland) här på väg från Tyskland och hem. Alltid lika trevligt att träffa dom ,synd att det är så långt mellan gångerna.

Mina små papillon flickor växer så det knakar och de är så underbart söta.De är nu 4 veckor på söndag.

Mariposas Mystery Queen!!

  Mariposas Magic Dream!!

  Hälsar på storebror Ridde

  Båda flickorna

  Suplemento alias Mento har varit här i 1 1/2 vecka nu och bott in sig bra. Farbror Skum är hans hagkompis nu då Eldis inte kan gå på så mycket gräs (får fång) som Mento behöver. Timmerbilen var här och då blev det lite fart i hagen .Jag sprang och hämtade kameran men fick tyvärr inte rätt inställningar så vissa bilder blev lite suddiga. Här kommer i alla fall några bilder , man kan ändå se att grabben kan röra sig.

Suplemento P   7 månader

     

Av Linda Erikson - 6 maj 2011 07:44

Stefan och jag har pratat och kommit fram till att eftersom hans nya jobb kommer att ta en hel del tid och jag skulle också vilja jobba hemifrån lite, så måste vi sälja några hundar. Alltid jobbigt när man beslutat att sälja någon hund samtidigt vet man att de får det jättebra i sina nya hem. Vi ska försöka få tid att tillsammans ta bilder på dom. Det är svårt när jag är ute med dom själv att få någon bra bild.

Nordblicks Qajsa( Ulano Römerland-Nordblicks Rana)

Qajsa är en mycket öppen och trevlig hund på ca 9 mån. Hon är förröntgad och det såg bra ut.

  Även Nitrox är tillsalu.Han var 5:a i 6-8 mån på SSM. Han var 1år i dec och är röntgad U.A fram och C bak. Nitrox är en väldigt söt och mysig hund som absolut kommer att bli någons bästa kompis!

Nordblicks Nitrox (Ustinov Römerland-Nordblicks Rana)

Qajsa och Nitrox busar!

  Är du intresserad av Qajsa eller Nitrox är du välkommen att höra av dig, komma och hälsa på oss och våra hundar.

Mina små papillon flickor växer så det knakar, små tjockisar är dom.

De är 3 veckor nu på söndag och nu börjar de röra sig mer. Det är nu dom börjar bli roliga. Barnen i familjen som ska ha den ena tjejen hade redan börjat leta agilityhinder på nätet  Härligt!

        Idag är det massor av förberedelser eftersom jag ska vara borta hela helgen. Vår hästförening http://fshs.se anordnar summershow för PRE.

Oj vad det är mycket att tänka på. På lördagen är det alltså dax för PRE hästarna i Åstorp och på söndagen är det utställning för PartBred PRE och Hispanoaraber hos PepinoPRE i Vallåkra. Om ni inte har något för er så kan det ju vara en mysig utflykt med vackra hästar. Vädret ska ju också bli bra.

Jabeque när han blev unghingstchampion

  Ha en skön helg allihop!


Av Linda Erikson - 2 maj 2011 06:46

Sara ringde och var superglad då hon hade fått möjligheten att köpa ett jättefint sto och hennes barnbarn (hingstföl på 7mån). Hästarna bodde i Sthlm och då undrade Sara om inte jag ville åka med och hämta dom. Det blev även bestämt att den lille skulle bo här ett tag och gå med Eldis eftersom Sara inte hade någon bra kompis till honom. Då var det bara att få tag på en B körkortslastbil. Vilket projekt! En var uthyrd på lördagen,en var inte besiktigad , den tredje var mellan bilar, den fjärde hade sålt sin .

På fredag kl 13 blev det bestämt att vi kunde hyra några vänners lastbil men det var precis bytt till ny motor så.....

Sara och jag kom överrens om att om jag kom hem till henne så skulle det nog gå bra.

Efter att ha blivit jagad av en geting i bilen och fått hjälp av killarna på Shell att bryta av tanklocket som gått i baklås, hämtade jag Sara och vi styrde mot Sthlm. 22:30 checkade vi in på hotellet.

Morgonen därpå åt vi god hotellfrukost , hämtade upp tjejen som sålt hästarna och körde till stallet.

Nu skulle det bara lastas. Hingstfölet var inte så mycket hanterat och hade inte några som helst planer att följa med häxorna som försökte trycka på honom på den där hemska saken. Han helt enkelt lade sig ner, gång på gång. Inte lätt att last en liggande häst. Till slut bokstavligen lyfte vi in honom, väl inne tyckte han att det var ju inte så tokigt och började käka hö.

Kloka stoet var lastat på någon minut. Sen styrde vi kosan hemåt igen.

Något senare än planerat. Hemresan gick väldigt bra. Inte ens när vi lastade av stoet hos Sara brydde han sig utan stod snällt hem till Benarp.

En annan väldigt rolig nyhet är att Jabeque har blivit pappa igen, till en underbar hingst. Jippie!! Grattis Frida! Ska se om jag kan få lite bilder.

Sara och jag

 

Alhaja, Sara och fölets mamma Hidra

  Fölisen     Trött var han morgonen efter

  Med sin nya kompis Eldis

  Becke undrar om det är brudar på gång

 

Nä det var det inte...

 


Av Linda Erikson - 27 april 2011 08:13

Då var påsken över. Det har varit fullt upp men vilket väder det varit. Sommar!! Vi har varit i Torna Hällestad där stallbygget går framåt. Nästan hela innertaket uppsatt så nu är det lite elfix sedan kan de få in boxarna. Det blir jättefint!

När Simon var 2-3 år var vi i Belgien hos Marc och Marita ,kennel von Santamar över påsken. I Belgien kommer påskharen natten till påskafton och sprider ut chockladägg till alla barnen. Det var en tradition som Simon tyckte var jättebra så sedan dess kommer påskharen även till Benarp.

Simon på jakt

  Simon med sina fynd

 

Har även varit på IPO tävling. Tessan (vår hundvakt) och hennes Kinge klarade BSL II. GRATTIS! Man blir allt lite sugen på tävling när man sitter där på bänken. Efter tävlingen begav vi oss till Sara och Mats ,stuteri Pepino för grillning och hästsnack.

På måndagen var det fullt ös i Benarp. Elisabeth målade fönsterna på stallet (vad färg gör skillnad), Johan hjälpte mig att mocka ut bäddarna i boxarna, Percy och Stefan fällde träd. Var ganska trötta på kvällen.

Johan i mockartagen

 

På tisagskvällen kom mina trogna lydnads ekipage och tränade. De är så ambisiösa ,det är så kul. Så nu kommer de tillbaka i kväll för spår.

Stefan och Berra

Annika och Mynta

   

Micke och Nicco

Pinglans flickor växer så det knakar och har nu blivit 1 vecka gamla.

Ena tiken är bokad och kommer att flytta till Ljung.

Simon med valparna

    Oj jag glömde ju att berätta att Anki var och hälsade på med Quattro, långhårshanen som omplacerades. Wow så fin han hade blivit. 

Nordblicks Quattro

 

Av Linda Erikson - 21 april 2011 10:12

I tisdags så var det dax för träning på Sturup. Eftersom vårt släp inte är besiktigat så var Pontus (grannen) så vänlig att Tessan och jag fick låna hans van. Där fick vi lätt plats med 5 hundar. Jag hade med mig Ninja,Triton och Rioja. Oj vad duktiga dom var. Ninja fick jobba i sele vilket hon trivdes mycket bättre med. Hon strävade framåt och tog för sig mycket mer, avslutade med ett riktigt fint angrepp:-). Triton tog i allt vad han kunde i sitt tillkämpande,han är för go den vovven. Tack Rolle för att du gör ett så bra jobb med mina hundar!

Triton i solen

 

Valparna har fått komma ut i en av de stora hagarna,vilket de tycker är jättespännande. Det tycker Ridde med .Han springer på stenmuren utanför och retas med dom.

Ni kan inte ta mig...

  Igår var jag och hjälpte Malin som skulle hämta hem sin Aéreo som varit utlånad som sällskapshäst ett tag. Oj vad han hade växt på sig sen jag såg homom sist. Han är korsn. arab/PRE- hispanoarab och tillsalu.

Aéreo

 

Fick även några bilder på Jabeques son Unico som snart är ett år.

Han är ju sååå fin och röra sig kunde han också!!

Unico 

 

    

 På kvällen kom lydnadsgänget. Vi körde kontakt övningar,hopp-apport och framåtsändande.Det är så roligt att se hur de går framåt. Jag hann precis in till Greys Anatomi.

Idag kommer Anki och Quattro ,sen Tessan och sedan är det PRE möte ikväll. Måste bara lägga in en bild på Pinglans ryggliggande stil att mata sina små.

The bar is open!

 

GLAD PÅSK  

Presentation


Nordblicks blogg

översätt bloggen

Våra Schäfrar (Nordblick)

Våra papilloner (Mariposas)

Fråga mig

16 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se