Kennel Nordblick

Senaste inläggen

Av Linda Erikson - 18 oktober 2011 12:31

Jag har sagt det förut.... Men Gud vad tiden springer iväg!

I lördags var jag och Simon i Dalby för att visa Jordan för valpköpare som bor där. Det är ett gäng Nordblickare i Dalby som numera går under namnet "Dalbyligan" . Två av tjejerna väntar på varsin Jordan valp. Hon börjar bli riktigt rund om magen nu.

Efter det gick färden vidare till TornaHällestad där jag skulle hjälpa Johan lite med Skum, som fått för sig att han skulle bestämma när ridturen var slut och dra hem till polarna. Det går ju inte. Efter att vi "diskuterat" lite ,Skum och jag, så bestämde han sig för att det var lika bra att lyda tanten där på ryggen. Vi fortsatte turen och jag fick för mig att trava lite och kanske prova lite galopp. Skum är ju travare och trava det gjorde han JÄTTEFORT! När jag tänkte att nu måste han börja galoppera då la han in en till växel i trav. Ganska kul faktiskt. 

På söndagen blev Pinglans valpar 2 veckor. Hon är en fantastisk mamma våran lilla Pingla. Hon älskar att vara med sina babysar.  Mamma,Dan, Sandra och Ola var här för att titta på valparna och bjuda på middag. LYX! Så fotade vi ju valparna som nu öppnat ögonen.

De blir mycket mer individer så fort ögonen öppnas, så då fick vi ju ha dop. Dessa namnen blev det på vår Elvis-kull.

Tik 1 

Mariposas Allways On My Mind

   Tik 2

Mariposas Love Me Tender

   Tik 3

Mariposas Don´t Be Cruel

   Tik 4

Mariposas It´s Now or Never

   Tik 5

Mariposas Viva Las Vegas

   Hane

Devil In Disquise

 

Sandra myser med favvisen Devil

  Mamma med...

   

Av Linda Erikson - 9 oktober 2011 09:37

1 vecka har nu gått sedan Pinglan fick sina valpar. Mamma och jag har kenneln ihop och vi har nu bestämt att detta ska bli "Elivs-kullen". 

Vi har ju haft några schäferkullar där vi gått efter alfabetet, så med papillonerna är det kul att få göra lite tema kullar istället. Vi har ju haft "Clintan-kullen" och den "magiska/mystiska- kullen ".

När mamma kommer och tittar på valparna ska dom döpas. Fast hanen har vi redan bestämt, han ska heta Mariposas Devil In Disguise

Här kommer bilder

Tik 1   Tik 2

   Tik 3

   Tik 4

Tik 5

   Hane (Devil)

   Matdax för gänget!

 


  

    

  

Av Linda Erikson - 8 oktober 2011 11:15

Jag började min fredag med att pyssla lite extra med Mento som nu blivit ett år. Han börjar sakta växa i sin kropp men är fortfarande ganska överbyggd. Han kommer nog att ta lite tid på sig . Huvudbild blev det i alla fall. 

Suplemento P 

   När jag var inne och åt lunch ringde Malin . En kollegas bil hade stannat. Så jag fick agera chafför till henne på de veterinärbesök som var kvar. Jag fick ju också bogsera hem hennes bil. Första gången jag bogserade men det gick ganska bra. 

Var hemma igen vid 18 tiden , middagsdax och sedan fredagsmys.

Pinglans valpar växer och imorgon är de 1 vecka. Man måste bara älska Pinglans sätt att mata sina små.

   Vi har även tagit bilder på fina Jordan (som vägrade posera med öppen mun ). Det fanns bara bilder på henne när hon var ung. Hon börjar bli tjock om magen nu. 

Nordblicks Jordan  

   

Av Linda Erikson - 4 oktober 2011 09:55

Eftersom vi har en del "järn i elden" så blir det ofta att vi är lite efter med firande av traditioner. I lördags hade vi dock lite kräftskiva. (Förra året firades Halloween innan jul   ) 

   Johan och Elisabeth stannade över, så Romero och Rioja fick en uppskattad lekstund. 

    I går åkte Jordan och jag till Dalby för att göra ultraljud. Där är en del beställningar på kullen och då är det skönt att veta ungefär hur många som finns där inne. Glädjande nog var där ca 6-7 st små hjärtan som bankade på där inne. Jätteroligt!!!

Miro, som är pappa till valparna

   

Av Linda Erikson - 3 oktober 2011 07:54

Igår var jag hos Malin på dagen och hjälpte henne att ta foto på hästar, när jag kom hem kom Pinglan ,satte sig och tittade på mig tyckte att livet var lite jobbigt. Vi gick upp och vilade en liten stund, man vet ju aldrig om valpningar blir en nattaktivitet. Hon har ju varit ganska tjock lilla hunden. Här en bild från dagen innan.

 

När vi kom ner igen tyckte Pinglan att Stefans garderob skulle vara en utmärkt plats att lägga valpar på. Men efter lite övertalning la hon sig i korgen som vi valt. Kl 17:45 kom första valpen .

   Sen rullade det på. Kl 20:45 (alltså tre timmar senare ) hade det kommit ut fem tikar och en hane! Duktiga Pinglan!!!

Stolt mamma med sina små!!

   

Av Linda Erikson - 26 september 2011 09:37

Så har Pinglan anlänt i Benarp.  Ut ur bilen kommer en vovve med väldigt liten markfrigång. Undrar hur många där är? Där är fart på dom i alla fall. Lägger man handen på hennes mage så känner man hur det rör sig där inne. Det är alltid lika spännande att se vad som ska komma ut. Vi har börjat få beställningar på valpar vilket är jätteroligt. Ridde var hos veterinären i torsdags för att kolla knä och ögon. Lika nervöst som att röntga schäfrar. Men här är det ännu hårdare, om Ridde skulle ha fel på ögonen så blir det även avelsförbud på Pinglan! Ridde mycket bra både ögon och knä! Puh! Skönt!

   Här kommer någon bild på tjocka Pinglan.

     

Förra helgen var Mariposas Magic Dream "Flingan"  på utställning och hon blev BIR valp! Grattis duktiga Laura & Anette!!

Vi har nu 3 utställda hundar ifrån kenneln och 3 BIR. Undrar om vi vågar ställa ut någon mer gång?   

Mariposas Macic Dream 8 veckor på bilden

  Nästa gång vi hörs kanske vi har ett gäng papilloner   

Av Linda Erikson - 20 september 2011 09:29

I fredags hämtade jag Sara och Galope igen för att styra kosan mot Strömsholm. Med vår fantastiska lastbil som vi fått låna susade vi fram.Tack Kristin och Nina! 

Jag tror att detta var det championat som har hållt högst kvalitet och många av hästarna var svenskfödda. Galope skötte sig bra även denna helgen och slutade med 3:e högsta poäng bland vuxna hingstar (han är ju bara 4 år). På lördagen var han lite kär i hingsten som gick i hans klass och var lite på tårna men det tog han igen på söndagen då han gjorde ett jättefint ridprov.( Jag har tyvärr inga bilder på Galope eftersom jag fotade med Saras kamera då)

De världens godaste frukostbullar och latte i markan. 

    Här bodde vi, vi kallade det "hobbitrum"

     

Jabeque och Mento hade släktingar med som gjorde bra ifrån sig. Unghingstchampion och Reservunghingsten var efter Jabeques morfar,Codicioso Mac.

Tyvärr blev inte bilderna så bra i ridhuset.

Unghingstchampion Corazon de Codicioso

   Carrera Som är efter Mentos mormor och har samma pappa vann bästa rörelser unghäst

   Mirada vann sin klass med höga poäng. Hennes mamma Alhaja är Mentos mormor.

 Och så var ju Mentos pappa Jubon med. Han fick höga poäng och slutade som Reservchampion och hade bästa ridprov!!

Jubon

       


Av Linda Erikson - 14 september 2011 09:25

I helgen for Sara,Klara och jag till Danmark med Galope för att vara med på deras championat. Vi sett framemot det jättemycket, men oj vilken seg dag det blev. De hade gjort ett knasigt tidschema som de vägrade att ändra på .Så mellan vissa klasser var det 40 minuters paus och fast alla hästar var på plats så vägrade de sätta igång förrän utsatt tid! Kl 16:30 skulle Galope in för sitt ridprov. Då visade det sig att de var FÖRSENADE nästan en timme. Inte kul för en fyraårs hingst att stå att vänta så länge. Jaja Galope skötte sig i alla fall galant hela helgen och fick tredje högsta poäng bland hingstarna. Halv nio var vi lastade och klara att köra hemåt, jag var hemma kl två på natten .

Nu laddar vi om för nästa resa som går till Strömsholm, där det svenska championatet ska vara .

Morgonkaffe medan Galope äter frukost

  En av de vuxna hingstarna som var med    Den här hade bästa ridprov och blev SubCampeon   Så här snygga var Sara och Galope inför ridprovet   Hästskötaren med kamera och spann i högsta hugg  Den här vovven bästämde sig för att hon såg inget från marken så hon bara traskade fram till mig, gick upp och satte sig i mitt knä.    Så har Knights valpar kommit .Åtta stycken blev det. Grattis till Kennel Zewens! 

Stolt mamma med sina små

   Pinglans "fästman" blev i helgen svensk och dansk utsällningschampion!! Grattis till Lotta (uppfödare och ägare). 

Nu är det hög tid för mig att bege mig till Malins hästar och hundar som jag passar eftersom hon är på kurs! Ha det bra !

Presentation


Nordblicks blogg

översätt bloggen

Våra Schäfrar (Nordblick)

Våra papilloner (Mariposas)

Fråga mig

16 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se