Kennel Nordblick

Senaste inläggen

Av Linda Erikson - 7 september 2011 11:23

För några timmar sedan blev Jordan parad. I lördags åkte Stefan och Jordan till Tyskland för att titta på hanar och tysksegrarutställning. Vi hade några favoriter. Bla en hund som heter Dux Glockenheide. Han hade gjort ett fint skydd och visat bra avkommor. Jag som satt hemma fick ha koll via datorn och blev där föräskad i en son till honom som var SG 10 förra året på tysk. När Stefan ringde hem sa han: - Nu har jag träffat hunden jag vill para med och tänka sig att det var samma hund jag tittat på här hemma!

I år var han precis två år men var ändå inne på stadion och gjorde ett fint skydd. Vi ser med spänning fram mot denna kullen och håller alla tummar och tår för MÅNGA fina babysar. En uppfödare ville köpa hela kullen och en holländare ville köpa Jordan.

Här kommer en bild från förra året när han blev 10:a

Miro vom Zellergund !!!

   Och hans pappa Dux von der Glockenheide

 

Nu ska Jordan få ligga på soffan och äta praliner    

Av Linda Erikson - 5 september 2011 10:41

Då var det måndag igen. Kan inte fatta var veckorna tar vägen. 

I helgen har det varit tysksegrarutställning. Här är VA hanarna:

VA 1 Remo Fischtenschlag  (Birdys pappa)

VA 2 Quattro Partnachklamm

VA 3 Ustinov Römerland (Ulanos kullbror och pappa till vår N-kull)

VA 4 Sultan Jahnhöhe  (pappa till Priscilla o Presley)

VA 5 Nino Tronje

VA 6 Paer Hasenborn  (pappa till M-kullen)

VA 7 Mentos Osterberger Land

VA 8 Peik Holtkämper hof

VA 9 Lennox Regina Pacis

VA 10 Hagadahls Figo  ( Svensk hund!!! Tjoho!!!)

VA 11 Gucci Hernichplatz

VA 12 Ballack Worringer Reinaue


Alltså VA 10 Figo!! Super grattis till alla inblandade ,uppfödare och belgare! En extra kram till Marc och Marita. Detta var ni väl värda!

Vill här också gratulera ägare och uppfödare till Seebacks Nash som kom V6 även det en superplacering.


Fick en liten hälsning från Presley som enligt nya matte Lisa, sköter sig jättebra under sin utbildning att bli polishund. Det är så roligt att höra ifrån dom. 

 


Av Linda Erikson - 1 september 2011 16:16

Igår fyllde min pappa år. Grattis PAPPA!  

Men Stefan och jag var även funktionärer vid höjden på veteran DM i friidrott. Kul att se alla glada tävlande som verligen fortfarande höll på för att de tyckte det var så kul. Där var bla en man som vann sin klass på 98 cm , han var 90 år!!

Pinglan har gått 4 veckor in i dräktigheten så vi var och gjorde ett ultraljud idag. Alltid lite nervöst men jag såg direkt när jag träffade henne att antingen var där valpar eller så kunde Pinglan se fram emot en sträng diet.

Erik hos Dalbyveterinären tittade och utbrast efter någon sekund : -OJ!!!

Här är en hel hop. Minst 5-6 st. 

Oh vad kul !!!! Mycket kan fortfarande hända ,mer än halva dräktigheten kvar. Så vi håller fortfarande tummarna. 

Mätte även "lille" Mento för ett tag sedan. Han är ju 11 månader nu. Sedan han kom hit har han växt 6 cm . Han är nu 146 cm.  När jag fick hem Jabeque var han 1 1/2 år. Då mätte han 148 cm. Om ett tag får kanske Mento titta ner på Jabeque.

Också har vi ju lilla luriga Jordan . Hon löper på, blodet är rött och grabbarna här hemma bryr sig inte speciellt. Ridde gick till hennes box idag och satte sig , han brukar sitta klistrad där när det börjar bli dax.

Vågade ialla fall inte vänta längre utan gjorde ett progesterontest idag för att sevar hon står . Så nu är det bara att vänta på svar.

Vinter Jordan! 

   

Av Linda Erikson - 22 augusti 2011 08:39

Ja då har skolan börjat igen. Oj vad sommaren har gått fort men det är ändå skönt att få lite rutiner igen.

På hund fronten har det varit ganska lugnt nu. Jordan löper och ska paras. Det är redan några som anmält sitt intresse för valp vilket är såå kul. Hon är efter Gnista och Mascot, ska bli spännande att se hennes valpar. Hon har haft en kull innan i Finland. Knight har varit kung i Benarp en vecka då matte varit i Holland.

Knight håller koll

 

Det är ganska skönt att ha en vakthund hemma. Triton har beundrat honom och försöker göra likadant. Duktig hund. Eller?  

Jag har äntligen fått en kran på utsidan av pannrummet med kallt och varmt vatten. Så nu kan jag duscha djuren ute. Jabeque har varit svårast att få in i duschkabinen.  

Hästarna har även fått träffa  hovslagaren. Jag tror jag har den bästa hovslagaren .Han är lugn, sansad och väldigt bra med hästarna. 

www.marcusbergman.nu

Jabeque och Eldis har ju varit med många gånger förr men inte Mento. 

Han var ju bara så duktig.Stod som ett ljus hela tiden. Markus (hovis) sa att det var längesedan han träffade en så trevlig unghäst. 

Vi har även lasttränat. Åter igen han är en stjärna. Andra gången gick han rakt på! Stod kvar när jag gick bak och satte för bommen. 

Simons farmor har varit här och hjälpt mig att putsa fönster.Putsa fönster är sådant som kommer långt ner på priolistan, men vilken skillnad det blev! 

Becke blir fin om fötterna

   Duktiga Mento   Farmor Kerstin  Tim och Simon -fredagsmys!   

  

Av Linda Erikson - 16 augusti 2011 09:15

Dagen efter vi kommit hem från Finland åkte Simon och Stefan till TornaHällestad för att måla stall. Jag stannade hemma och hade en dag med djuren. Nästa dag anslöt även jag. På kvällen åkte istället Johan och Erik med hem till Benarp. Vi skulle göra om dräneringen runt huset. Vilket projekt!! Tack alla fantastiska vänner som hjälpte oss, vad skulle vi gjort utan er!

       Jag har ju helt glömt bort att berätta att samtidigt som vi åkte till Finsk blev Pinglan parad. Hanen är trefärgad, kommer från samma kennel som Riddes pappa och heter Alex´Masterpiece . En supertrevlig hund! Ska bli så spännande. 

 

Vi har även helt underbara, långhåriga kattungar tillsalu. Vet du någon som är sugen på att skaffa kise så får dom gärna höra av sig.

 

Nu ska Simon och jag bege oss mot byn för att lämna tillbaka rör som blivit över , hämta halm och så ska Simon äntligen till frissan. Han har letat upp en frisyr på nätet som han vill ha. 

Av Linda Erikson - 10 augusti 2011 09:30

Ingen rast och ingen ro. På tisdag f.m satte vi oss med Birdy i en fullpackad bil och körde till stockholm för att ta båten till finland på kvällen. 

På onsdag morgon bjöds vi på frukost hos Tuula och Kim innan vi for vidare till deras sommarhus. Det är helt  underbart där och precis vi vattnet . Simon mår som en prins. Badar,solar,fiskar och åker motorbåt. 

På torsdagen åkte jag med Tuula hem för att packa och göra iordning allt inför helgen. Jag gjorde även en annan trevlig bekantskap som ni kanske kommer att se mer av så småning om : Vox von der Holledau!

Ca 30 hundar hade kennel SensenMann anmält. Oj vad vi har sprungit!

Men man får väl skylla sig själv när det enda man rör på sig är segrarutställningarna. 

De fick många fina placeringar  Bla 2 st VA i brukshundsklass hanar (Zamp och Ludwig) och så vann de uppfödarklassen . 

Finaste Flair von Martinkapelle "BiRDY" blev trea!!!! Hon gick på Simon också så vi kunde hjälpas åt och springa vartannat varv . Duktiga Simon! Skönt !

Lite tråkigt var det dock eftersom Birdy nu skulle stanna kvar i Finland. En super trevlig hund! Tuula har dock lovat att pussa på henne från mig. 

Grattis Tuula,Kim och Sinika till era fina resultat på finsk 2011!!

Vill också här passa på att gratulera svenska Mischaland som hade bla VA 2 !!

Birdy fann sig snabbt till rätta i hytten!

   Simon och Birdy tar sig ett dopp   Sommar Huset     Prispallen tikar 18-24 mån     

 

Av Linda Erikson - 9 augusti 2011 11:12

Det var bara jag och Triton som åkte till Norsk. Stefan och Simon åkte till Halmstad för läger och tävling med friidrotten. 

Triton och jag skulle få campa med kennel Tormenstorp ,jag skulle även hjälpa till att visa deras Draco i brukshundsklass hanar.

Vi hade en mysig helg som tyvärr ändå gav väldigt mycket olustiga känslor pga av vad som hände i Oslo och på ön. Det är så fruktansvärt att man inte riktigt kan ta det åt sig. 

Varje dag börjades med tyst minut.

Triton uppförde sig så där men slutade på en 7:e plats. Tack Tonje som hjälpte mig att fixa handler som fick kämpa med min lilla "bulldoser".

Draco gjorde ett bra modprov och slutade som V10. 

Pga av att det regnade väldigt mycket så blev det inte så mycket bilder.

Tack Marie-louise och Fredrik för en trevlig helg!

Triton och jag pausar lite på vägen

   Lite vin och plock i husvagnen

   Helgen efter var det så dax för svensk segrarutställning. På fredagen var det valparnas tur. Först ut var Triton och Romero. Det var nog bra för Triton att fått öva på norsk för han skötte sig mycket bättre nu. 

Romero slutade  på  en 4:e plats och Triton blev 5:a!!

Sedan var det Qobra och Queens tur . Qobra hade lämnat hela sin kostym hemma med skötte sig fint och slutade som 11:a. Queen gick också väldigt bra och slutade som 6:a. Grattis och Tack till Fam. Påhlman ,fam. Carlsson och fam Nilsson! Tack även till Rolle som visade Romero. 

Som vuxna hade vi Birdy och Mynta i 18-24 mån. Mynta gjorde ett jättefint enskilt på lördagen , på söndagen sken solen från en klarblå himmel och jag tror Mynta var trött i både kropp och knopp. 

Birdy slutade på en 10:e plats. Tack Philip och Peter som gjorde ett bra jobb med att visa hundarna.

Vill även här passa på att gratulera våra belgiska vänner som gjorde storslam på SSM. Tre hundar med och tre klassvinster. Stort grattis till uppfödare och ägare!!!

       

Av Linda Erikson - 19 juli 2011 09:08

Jag vill i dagens inlägg presentera Knight!!

Han är väldigt speciell för oss då han representerar båda våra gamla tik linjer. Knights pappa är Lennox (kullbror till Lycka) som är efter Zelda och Ghandi Arlett. Mamma är Korinn (samma mamma som Mascot)

och hon är efter Amie och Quartz di Fossom Brone. 

När Mascot åkte från Finland till Ryssland frågade vi Janne, som haft Mascot, om han inte ville hjälpa oss att förbereda Knight för finsksegrarutställning. Vilket Janne gjorde med bravur och Knight blev SG 4. 

Knight hade även en kull i Finland och en av valparna ställdes ut på finsk förra året och blev 5:a.

Numera bor han hemma hos Sara . Sara har blivit hotad och attackerad av en granne hemma på sin gård. Fruktansvärt! 

Nu är Knight Saras riddare och sedan han flyttade dit har grannen inte synts till. Knight går som en kung och har koll på alla som kommer in på gården och Sara sover gott på nätterna! 

I veckan hade han en ny parning med Quattrogårdens Herra, ägare: kennel Zewens. Ska bli jättespännande att se lite fler valpar efter honom.

Nordblick`s Knight!!!  (klicka på play symbolen)


 


Presentation


Nordblicks blogg

översätt bloggen

Våra Schäfrar (Nordblick)

Våra papilloner (Mariposas)

Fråga mig

16 besvarade frågor

Senaste inläggen

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se